Ajuntament de Vilafranca de Bonany. Plaça Major, 1. 07250-Vilafranca de Bonany. - MALLORCA - Illes Balears. - Tfon: 971832107. - Fax: 971832108 Actualització: NOVEMBRE 2014

PERFIL DEL CONTRACTANT

ORDENANCES

Reciclatge porta a porta

Meteovilafranca

Recull de premsa

AVÍS

   
 

HORARIS D'ATENCIÓ AL PÚBLIC

OFICINES MUNICIPALS : Els Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 08:00 a 15:00 h. Els dimarts, de manera ininterrompuda, de 08:00 a 18:30 h.

TÈCNIC D'OBRES : cada dimarts horabaixa. Cita prèvia al telèfon 971 832107 (ext.1).

BIBLIOTECA MUNICIPAL ( NOVA UBICACIÓ A LA RECTORIA VELLA, C/ Sant Martí, 25a). Horari : de dilluns a divendres, de 16 a 20 h i dissabtes, de 10 a 13 h. Tel. 971 56 08 04

POLICIA LOCAL Tel urgències : 676 058 632

 
     

SOCIETAT

   
 

DIA 25 DE NOVEMBRE

DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE CAP A LES DONES

 
     

AGENDA

FESTES DE SANTA BÀRBARA 2014

   
 

FESTES DE SANTA BÀRBARA 2014

Vilafranca de Bonany, del 28 de novembre al 14 de desembre

Més de trenta motius per no quedar a ca teva !

Consultau-ne programa :

FORMAT ORIGINAL (PDF)

Un programa amb infinitat d'activitats lúdiques, tradicionals, infantils, juvenils, esportives, culturals, socials, musicals, etc... en què no hi mancarà la tradicional bunyolada regada amb mistela el dia 4 de desembre, dia de Santa Bàrbara.

 
     

AGENDA

   
 

PRÒXIMES ACTIVITATS .

FESTES DE SANTA BÀRBARA.

Del 28 de novembre al 14 de desembre.

Consultau-ne el programa d'activitats AQUÍ.

 
     

 

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

 

   
 

TEATRE MUNICIPAL

DIVENDRES 28 DE NOVEMBRE A LES 21:00 H

CONCERT del GRUP ISLANDERS

( Guanyador del Certamen de Cançó 2013)

Preu : 2 € / Telèfon de reserves : 971 83 20 72 / Taquilla oberta 1 hora abans.

Amb el suport de CONSELL DE MALLORCA, Departament de Cultura i Patrimoni

 
     

 

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

 

   
 

Amb aquesta obra, La Impaciència fa un petit homenatge a Luigi Pirandello, un dels principals renovadors del teatre del segle XX. I ho fa a partir d'una de les seves principals obres, "L'home amb una flor a la boca".

Preu : 5 € / Grups a partir de 4 persones : 4 € / Telèfon de reserves : 971 83 20 72 / Taquilla oberta 1 hora abans.

Dins el CIRCUIT D'ARTS ESCÈNCIQUES DE MALLORCA, del DEPARTAMENT DE CULTURA DEL CONSELL DE MALLORCA.

TEATRE MUNICIPAL

DISSABTE 29 DE NOVEMBRE A LES 20:30 H

La Impaciència presenta l'obra

MA PERCHÉ PIRANDELLO?

Direcció : Pitus Fernández. Actors : Rodo Gener, Luca Bonadei i Salvador Oliva.

'Ma perché Pirandello' reflexiona sobre la funció del teatre contemporani amb una mescla de personatges desafortunats, en una escena còmica, absurda i bufonesca. L'obra ens situa en els assajos que una companyia de teatre està preparant per una nova estrena. A mesura que l'estrena és més a prop, s'aniran accentuant les diferències entre l'actor, el director, el productor i l'exhibidor. Tot parteix d'un bar d'una estació de tren on, a altes hores de la nit, coincideixen un home de poble que fa temps per esperar el primer temps de la matinada i un altre que veu la vida des del punt de vista d'aquell que li manquen poques setmanes de vida...

 
     

 

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

 

   
 

TEATRE MUNICIPAL

DIUMENGE 30 DE NOVEMBRE A LES 17:30 H

La Cia Esbruix Teatre presenta l'obra

SA FILLA DEL SOL I DE LA LLUNA

Una adaptació teatral per a tota la família, amb actors i actrius, titelles i música!

Preu : 7 € / Preu per a grups a partir de 4 persones: 5 € / Persones en atur : 5 €

Telèfon de reserves : 971 83 20 72 / Taquilla oberta 1 hora abans.

 
     

AVÍS

RECURSOS HUMANS

   
 

 

 

BASES PER A LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA D'ASPIRANTS PER PROVEIR, COM A FUNCIONARIS INTERINS, UNA PLAÇA VACANT DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DE BONANY

El termini de presentació de sol.licituds és de 15 dies naturals (del 14 al 28 de novembre, ambdos inclosos)
Bases publicades al BOIB núm 156 de 13 de novembre de 2014.

AQUÍ accediu a les BASES ( CATALÀ) o ( CASTELLANO)

AQUÍ accediu als ANNEX 2 I ANNEX 3 a presentar amb la sol-licitud.

 
     

AVÍS

TRIBUTS

   
 

PERÍODE VOLUNTARI DE PAGAMENT DE TRIBUTS 2014

De l'1 d'octubre al 30 de novembre de 2014(ambdós inclosos)

IMPOSTS SOBRE BÉNS IMMOBLES URBANS I RÚSTICS, ACTIVITATS ECONÒMIQUES, VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA, TAXES I PREUS PÚBLICS ( GUALS, TRACTAMENT DE RESIDUS).

Si NO teniu l'AVÍS DE PAGAMENT (REBUT), podeu obtenir-lo a l'Ajuntament de Vilafranca , o bé a qualsevol de les oficines de l'ATIB.

Si ja teniu l'AVÍS DE PAGAMENT ( REBUT) , podeu adreçar-vos directament a qualsevol oficina de les entitats bancàries col-laboradores o efectuar el pagament a través d'Internet a la pàgina de l'ATIB ( www.atib.es).

 
     

 

AVÍS

 

   
 

CALENDARI DE PROVES OFICIALS DE NIVELLS DE CATALÀ

Consultau-ne calendari clicant aquí.

 
     

AVÍS

FORMACIÓ

   
 

TALLERS D'ELABORACIÓ DE CERVESA

Dissabte 13 de desembre (2ª sessió), de 10 a 13 h, en el Casal de s'Escorxador. Impartit per Ferran Prieto.

Organitzat per Servei de Formació de la Mancomuntitat del Pla.

Preu : 25 €. Inscripcions i més informació al 971 56 12 12 o a través del mail serveisdeformacio@gmail.com

 
     

NOTÍCIES

   
 

VISITA DE LA PRESIDENTA DEL CONSELL DE MALLORCA A VILAFRANCA

El dilluns 3 de novembre, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, va visitar Vilafranca en el marc de les visites que realitza la presidenta de la institució insular als diferents municipis de Mallorca.

La presidenta va estar acompanyada pel Conseller de Cooperació Local, Bernadí Coll i per altres representants del Consell. El batle, Montserrat Rosselló, i altres regidors de l'equip de govern varen rebre la presidenta, amb la que varen poder mantenir una conversa sobre temes que afecten a Vilafranca, i en la que la presidenta va prendre nota de les propostes i peticions del batle i dels regidors, a més de donar a conèixer totes les inversions i actuacions que el Consell de Mallorca manté a Vilafranca en matèria de serveis socials, cultura i obres, entre altres. Així mateix, la presidenta va rebre diferents representants d'associacions i entitats de Vilafranca per poder agafar el pols de la realitat i de la situació del teixit associatiu del municipi.

Per acabar, la presidenta va visitar les obres d'obertura del carrer de Sant Sebastià, encara en fase d'execució, atès que aquesta és una de les obres que el Consell financia enguany en el municipi amb 177.643 € i que han servit per la compra d'un inmboble, la seva demolició i l'habilitació d'aquest tram com a carrer. Tot plegat, i com va destacar el batle, aquesta obra servirà per oxigenar la circulació rodada en la part sud del casc urbà, connectant la zona de serveis del poliesportiu, parc i cementiri d'una manera directa amb el centre de la població, donant resposta a una reivindicació històrica del poble. En aquest sentit, va agrair l'aportació econòmica del Consell, sense la qual aquesta actuació no hagués estat possible.

 
     

NOTÍCIES

   
 

INICIAT EL CURS DE CAPACITACIÓ PER A PROFESSIONALS USUARIS PER A LÚS DE PRODUCTES FITOSANITARIS

El dilluns 3 de novembre es va iniciar el curs de CAPACITACIÓ PER A PROFESSIONALS USUARIS PER A LÚS DE PRODUCTES FITOSANITARIS, que tendrà lloc fins el 15 de novembre enel Casal de Cultura de s'Escorxador, seu del CEPA Mancomunitat del Pla.

Aquest curs, del nivell A, amb un total de 25 hores de formació, pretén posar a l'abast dels usuaris de productes fiosanitaris la titulació que exigeix la legislació actual. Atesa la gran demanda existent al nostre municipi, des de l'Ajuntament de Vilafranca, juntament amb l'APAEMA, l'Associació Producres Agraris Ecològisc de Mallorca, es va determinar dur a terme aquest curs.

En aquest curs s'hi han inscrit 38 persones i és impartit per professionals de l'àmbit agrari i sociosanitari. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca, Gori Bauzá, va donar la benvinguda a tots els participants.

 
     

AVÍS

   
 

AVÍS. CAMPANYA DE MATANCES I TRIQUINOSI.

De l'1 de novembre de 2014 al 28 de febrer de 2015. Podeu obtenir més informació i les bosses per recollir per a mostres a l'Ajuntament.

Informau-vo-en CLICANT AQUÍ.

 
     

AVÍS

FORMACIÓ

   
 

CURS DE CAPACITACIÓ D'USUARI PROFESSIONAL DE PRODUCTES FITOSANITARIS ( NIVELL BÀSIC)

Del 3 al 15 de novembre a l'Escola d'Adults de s'Escorxador.

CURS JA INICIAT.

CLICANT AQUÍ accediu a tota la informació.

Organitzat per Ajuntament de Vilafranca i l'Associació de Producció Agrària Ecològica Mallorca.

 
     

XII FIRA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL

   
 

ÈXIT DE LA XII FIRA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL DE LES ILLES BALEARS

Després del parèntesi de l'any passat - en què, per diverses circumstàncies es va haver d'optar per realitzar un Festival enlloc del format original de Fira - Vilafranca va tornar a ser la capital del Teatre Infantil. I és que el nostre municipi va tornar a acollir, del 16 al 19 d'octubre, la XII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, amb la participació de 45 companyies de les Illes Balears, Catalunya, de dotze comunitats de l'Estat, i de Gal.-les, França i Dinamarca, que oferiren 48 espectacles diferents, tots ells variats i de gran qualitat, en les més de 80 representacions que hi varen tenir lloc. Va haver-hi espectacles de teresetes, animació, musicals, mímics, i, com no, de màgia i teatrals, adreçats al públic infantil i juvenil i als programadors i professionals del món del teatre i de la cultura en general. Capítol apart mereix també l'ambient que es creà per l'anar i venir de la gent, i en el que contribuiren, en gran part, els espectacles en espais oberts i els propis espectacles itinerants - Girafes, Rats, Cucorba, entre altres.

També hi va haver espai per a la formació i el col-loqui amb la celebració d'activitats parale-les adreçades a profssionals, amb tertúlies temàtiques i xerrades expositives. Varen ser quatre dies en què Vilafranca esdevingué el centre de referència de les arts escèniques a les Illes. Per altra banda, la resposta del públic va ser excel-lent, tenint en compte que es varen arribar als 15.138 espectadors, superant el rècord d'edicions passades. També va tornar a celebrar-s'hi la la jornada destinada a bibliotecaris, pensada perquè aquests puguin programar activitats i espectacles de petit format adaptables a espais reduïts, com són les biblioteques.

A l'acte inaugural de la Fira varen ser-hi presents representants de les institucions públiques i privades que fan possible la celebració d'aquesta Fira.

També cal destacar-hi la celebració de la revetla, ja tradicional, per altra banda, per celebrar l'èxit d'enguany, amb la participació dels Boiets de foc, de Vilafranca, i amb la música de Guillem Sansó i DJ Doctor Magneto. Aquesta edició ha estat possible a l'esforç desinteressat de molts de voluntaris, que acolliren companyies a ca seva, a més d'assumir papers de col-laboradors com a caps de sala i organitzadors del dinar oficial - que encara va afegir més caliu a l'ambient de proximitat que es respira en aquesta Fira teatral. També, com no, a la conscienciació i implicació de les institucions públiques i empreses privades que, malgrat els temps que corren, han volgut participar-hi, i, sobretot també, a la fidelitat dels espectadors, públic familiar vengut de totes bandes de Mallorca. Aquest fet pareix indicar que la Fira va seguint fent-se grossa, tenint més presència en els mitjans de comunicació i essent, any rere any, tot un referent en les agendes de les companyies, dels programadors i del públic.

Des de l'Ajuntament de Vilafranca i la Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil, MIL GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER SER-HI, PER DONAR-NOS UNA MÀ, PER FER POSSIBLE QUE VILAFRANCA TORNÀS A SER DURANT UNS DIES LA CAPITAL DEL TEATRE, DE LA FANTASIA, DE LA IL-LUSIO, DE LA MÀGIA!!

 
     

 

SERVEIS SOCIALS

 

   
 

PROGRAMA DE MEMÒRIA I HABILITATS SOCIALS ADREÇAT ALS MAJORS DE 60 ANYS

Organitzat pels Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla amb col-laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Departament de Benestar Social del Consell de Mallorca.

Cada dijous , de les 9:15 a les 10:15 h a la Rectoria Vella.

CURS JA INICIAT. Més informació als Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca (dimarts demati) o al telèfon 871 98 61 42

 
     

AVÍS

   
 

RECOLLIDA PORTA A PORTA

AVÍS : A partir del 5 d'octubre, l'horari del servei de recollida de porta a porta començarà a les 21:30 en lloc de les 22:00 h.

 

 
     

CEPA MANCOMUNITAT DES PLA

   
 

Centre d'Educació de Persones Adultes

GOVERN DE LES ILLES BALEARS - Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats

CEPA MANCOMUNITAT DES PLA ( curs 2014-2015). Ensenyaments reglats.

c/ Escorxador, 2, Vilafranca, tel. 971832144 / www.cepamancomunitatdespla.org

Cooperativa de serveis de formació. Ensenyament no reglat, cursos de formació no reglada, tallers d'oci, temps lliure i altres. Tel. 971 56 12 12 / serveisdeformacio@gmail.com

 
     

 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

 

   
 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA. CURS 2014-15.

TANCAT EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ. CURS JA INICIAT.

Per qualsevol consulta, adreçau-vos als serveis administratius de FITA 2020, situats a l'Ajuntament de Vilafranca, Plaça Major, 1, telèfon 971 83 21 07 (ext. 3), de dilluns a divendres, de 08:30 a 14:30 h.

 
     

FESTA I FIRA DEL MELÓ 2014

 

   
 

FESTA I FIRA DEL MELÓ 2014

El cap de setmana del 6 i 7 de setembre va tenir lloc la FESTA I FIRA DEL MELÓ, que comptà amb la presència de molta gent, a pesar de la calor i basca d'aquests dies. Especial rellevància varen tenir, una vegada més, la cursa de cans llebrers, la duatló, la gimncana de terror, la festa de les llanternes, la ballada popular , sobretot, la revetlla amb Tomeu Penya, Joan Rosselló i Horris Kamoi, que s'acomiadaren definitivament dels escenaris.

Aquesta era l'edició número vint-i-ú de la fira, que va incloure el clàssic Concurs del meló més gros, en què el guanyador va ser un exemplar de 21,440 kg, -rècord històric - presentat per Pere Nicolau i Llorenç Penya. També va tenir lloc, per dotzè any consecutiu, el concurs del meló de qualitat en la raça de meló calapoter i que va guanyar un exemplar presentat pel vilafranquer Sebastià Jaume Barceló. Altres activitats en el decurs de la fira varen ser la ja tradicional degustació gratuïta de meló, el concurs de cossiols, els tallers artesanals i expositors locals, expositors gastronòmics i llocs de venda de melons vilafranquers i altres productes agroalimentaris, productes artesanals, exposició d'animals, maquinària agrícola, etc...

Cal esmentar que, dins les activitats del programa, el concurs de menjar meló que va tenir lloc el dijous abans va deparar com a guanyadors, Jamal Elmiri, amb prop més d'1 kg menjat en 3 minuts, en la categoria infantil i, en la categoria adulta, Mateu Mascaró Portell , amb 2, 680 kg menjats en 5 minuts, rècord històric també. El divendres, va ser el torn de les MinimelompÍades - per nins i nines - en un circuit de proves olímpiques en què els equips participants varen desfilar amb les seves banderes respectives i varen participar en les diferents disciplines melolímpíques on el meló n'era el protagonista, com ara el hockey meló, el basquet meló, el llançament de meló, el bolo-meló, etc.. El mateix divendres a vespre, la Gimcanca noctura de terror va tornar a ser protagonsita, amb notable èxit, com altres anys, amb vint grups participants i amb prop de 200 persones mobilitzades.

Per altra banda, el Firó nocturn de productes i artesania local i la Festa del Meló, que va complir la seva edició número quaranta-tres, havien estat el preàmbul durant l'horabaixa i nit del dissabte. Molta gent acudí als actes i activitats prèvies - com ara el tradicional passacarrers de llanternes de meló, el concurs de cans llebrers, la ballada popular d'Aires Vilafranquins i, com no, la revetlla amb Tomeu Penya, Joan Rosselló i Horis Kamoi- amb una gentada que omplí la plaça Major de gom a gom - i, per setè any, la duatló del Meló, amb participació notable d'atletes i, en especial també, la sisena Festa Bruta, en què els Quintos i joves de Vilafranca varen tornar a divertir-se d'allò més llançant-se tot el que trobaven a mà. Una vegada més, els Quintos nous rellevaren els de l'any passat, en una cerimònia divertida i simpàtica.

Les activitats del programa continuen encara els propers caps de setmana.

CLICANT AQUÍ accediu a un breu recull fotogràfic dels actes centrals d'aquesta festa i fira d'enguany.

 

Pere Nicolau i LLorenç Penya, guanyadors del Meló més gros amb rècord històric.

Les Melompíades infantils, de nou, un èxit.

 
     

FESTES DE LA BEATA 2014

   
 

RECULL FOTOGRÀFIC FESTES LA BEATA 2014

Del 20 al 3 d'agost varen ternir lloc les Festes de la Beata, marcades per la notable participació de la gent, en una demostració de què les vilafranqueres i vilafranquers saben fer i viure aquestes festes amb implicació i ganes de passar-s'ho bé. Una vegada més es va demostrar que Vilafranca respecte les seves arrels i sap fer-ne una interpretació ajustada als orígens de la festa però des d'una visió i concepció moderna, innovadora i original, sense perdre el gust per la tradició més genuïna i més vilafranquera.

Els carrers i places plenes de gent prenent part a tots els actes inclosos en la programació : actes tradicionals com la sortida del dimoni, jocs populars, el ball dels cavallets, actes lúdics, culturals, esportius, musicals, teatrals, etc... , en definitiva, més de dues setmanes d'intensa activitat per a tots els gustos, amb especial menció per als actes que enguany varen tornar a ser-hi presents, com la Ruta de la tapa, que va incorporar un tren en el seu recorregut i un concert com a final de Festa, amb el jove vilafranquer Joan Rosselló com a gran protagonista. Altres activitats com La Beata Prix i la Beateta Prix, la Megaaquafesta infantil del diumenge horabaixa, per no parlar de la festa jove del divendres i la revetlla del dissabte, que varen estar plenes a vessar, tornaren a gaudir d'un gran èxit. També és digne de menció l'exitosa estrena de La Beata Playback Dance Show, a més de les activitats ja consolidades en el programa, com ara la Mostra de ball d'Aires Vilafranquins, la Jornada Home i Natura - amb la cosetxadorada i el concurs de tallar llenya amb motoserra - , la comèdia, etc... , tot plegat, actes que reuniren molta gent. Així mateix, la Missa dels Majors i el Concert Líric a l'Església Parroquial posaren notes vibrants i sentimentals a la festa. A més, s'ha de recordar que dins la programació de les Festes es varen incloure les exposicions de pintura de la vilafranquera Maria Servera, la del jove artista santanyiner Llorenç Garrit i la del fotograf Miquel Barceló Noguera, totes elles amb un notable nombre de visitants.

Per altra banda, també s'ha de resaltar l'èxit de l'espectacle del Beatifoc, amb presència multitudinària de gent i que va comptar, enguany, amb la colla del Ball de Diables de Vilafranca del Penedès. Una vegada més, la gent va saber respondre amb entusiasme, tot a l'espera que Sa Revolta posàs, ja passada ben bé la matinada del dilluns, i com ja és tradició, el punt i final a aquestes Festes.

 

 

 
     

PISCINA MUNICIPAL

   
 

HORARIS DE LA PISCINA MUNICIPAL. ESTIU 2014.

OBERTA A PARTIR DEL 18 DE JUNY.

DE DILLUNS A DIVENDRES : de 16:00 a 20:30 h.

DISSABTES, DIUMENGES I FESTIUS : de 10:00 a 13:00 h i de 16:00 a 20:30 h.

 
     

PISCINA MUNICIPAL

   
 

VENDA D'ABONAMENTS DE LA PISCINA MUNICIPAL . ESTIU 2014.

TOTA LA TEMPORADA ( A PARTIR DEL 18 DE JUNY ) PREU
Discapacitats gratuït
De 0 a 6 anys gratuït
Majors de 65 anys 12 €
Abonament de 15 dies 6 €
Abonament de 30 dies 12 €
Abonament de 90 dies 30 €

Adquisició d'ABONAMENTS A L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA, primer pis ( C/Plaça Major, 1), tel. 971 83 21 07.

Adquisició de TIQUETS DIARIS en el Poliesportiu Municipal.

Preu entrada dia ( TIQUET DIARI) : 5 € ( BONIFICACIÓ 70 % PER A RESIDENTS = 1,5 € ).

 
     

AVÍS

 

   
 

ADQUISICIÓ I RENOVACIÓ DE LA TARGETA INTERMODAL DEL CONSORCI DE TRASPORTS (BUS I TREN), A PARTIR D'ARA, A L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

A partir d'ara, ja us podreu dirigir directament a l'Ajuntament de Vilafranca per poder adquirir o renovar de manera gratuïta la targeta intermodal del Consorci de Transports (bus i tren).

A Vilafranca, la TARGETA INTERMODAL té vigència per a l'ús de les línees regulars de bus 411, 412, 414, 415 i 421 que connecten Vilafranca amb Palma, Manacor i altres municipis, a més de poder ser utilitzada amb combinació amb altres mitjans de transport públic, com el tren.

Cal recordar que la targeta és personal i intransfarible i podrà fer-se amb les modalitats de : Targeta de tercera edat i pensionistes, targeta de família nombrosa, targeta jove, que permenten fins un 50% de descompte sobre el preu del bitllet senzill, o la targeta genèrica per a usuaris de la Xarxa del Consorci de Transposrts (bus i Tren ) de les Illes Balears.

 
     

 

NOTÍCIES

CULTURA

 

 

 

   
 

PRESENTAT EL CICLE D'ACTIVITATS LLEGIR, AQUEST PLAER TAN HUMÀ, DE LA RECTORIA VELLA I DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE VILAFRANCA

El dimarts 3 de juny va ser presentat el programa del cicle d'activitats i xerrades que, sota el títol LLegir, aquest plaer tan humà, tendran lloc durant aquest 2104 en el centre de Sa Rectoria Vella i a la Biblioteca Municipal.

El cicle inclou set xerrades que posen l'accent en el tema de la lectura i del lector des de diverses òptiques, en què es tracta la relació del fet de llegir en el decurs de la Història, amb els diferents gèneres literaris, amb l'aparició de nous suports digitals i amb l'evolució històrica de les societats i del pensament. També s'inclou l'exposició de fotografia Lectors, llegint en plural, de Maria Mir, que retrata el fet físic de llegir centrat en el diàleg entre l'objecte -el llibre - i el subjecte - el lector - dins contextos i situacions molt diferents, una manera de reflectir la universalitat de la lectura.

Així mateix, dins aquesta mateixa línea, s'hi inclouen activitats infantils de contacontes per estimular el gust per la lectura, una projecció i diferents activitats que donen lloc a la reflexió i el debat, a més d'un taller basat en experiències de lectura en veu alta, amb participació de col-lectius del poble. També hi ha dues activitats que sota l'epígrag LLegir és mel ! relacionen la lectura i la literatura amb la gastronomia.

La primera de les activitats és aquest divendres 6 de juny a les 20:30 h, amb l'obertura de l'exposició i amb la xerrada d'Antoni Janer amb el títol Perquè llegim en silenci? Una Història de la lectura.

 

Aquí teniu el PROGRAMA COMPLET (PDF)

El programa, organitzat per l'Ajuntament de Vilafranca, i amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, va ser presentat pel batle Montserrat Rosselló i per la regidora de Cultura, Francisca Bauzá.

Amb aquest cicle, l'Ajuntament es proposa posar en valor la Rectoria Vella i la Biblioteca Municipal com a centres generadors de dinàmiques culturals dins el municipi amb unes activitats que complementen les altres programades des d'altres serveis municipals, com les de dinamització sociocultural i les del propi Teatre Municipal.

 
     

 

ESPORTS I SOCIETAT

 

 

 

   
 

SENTIT I EMOTIU HOMENATGE A JOAN NICOLAU RIERA, DELEGAT DEL CF VILAFRANCA, FINAT RECENTMENT

L'equip del CF Vilafranca, companys d'equip, directiva, aficionats, amics, coneguts, familiars, representants institucionals de l'Ajuntament, i tot Vilafranca en general, varen retre un sentit homenatge a Joan Nicolau Riera, el jove vilafranquer que, durant aquests anys, ha estat delegat de l'equip vilafranquer i que va morir el passat 13 d'abril.

Organitzat pel CF Vilafranca, i amb la celebració ahir horabaixa del partit entre el CF Vilafranca i el Son Sardina -ajornat en el seu moment per la tant tràgica circumstància-, es varen reunir en el Camp d'Esports de Es Molí Nou molts d'aquells que varen conéixer d'aprop a en Joan per donar mostra d'allò que senten per la pèrdua del seu amic i company. Varen ser moments per recordar el seu caràcter obert i distès, de persona compromesa amb tot allò que se li encomanava, la dedicació a la feina diària i a les persones i als projectes que compartia amb altra gent, com ho demostra el fet de participar activament en altres col-lectius esportius i culturals.

En l'homenatge, jugadors del Vilafranca -companys seus, en definitiva- lluiren una camiseta amb el lema "Sempre am tu, Joan" i lliuraren un ram a alguns familiars que hi foren presents. Tot, enmig de forts aplaudiments i records emotius al-lusius a la seva persona que ha deixat petjada. Abans del partit, es va fer un minut de silenci i el Vilafranca va poder dedicar-li al final del partit una merescuda victòria, 4 a 3, davant el líder.

Joan, Vilafranca sempre estarà amb tu.

 
     

NOTÍCIES

 

   
 

FINALITZADES LES FESTES DE PASQUA

Amb la tradicional pujada a Bonany del dimarts de Pasqua es posa punt i final a les festes de Pasqua d'enguany. Els actes religiosos de la Setmana varen tenir el seu moment àlgid amb la solemne missa de Pasqua, precedida per la tradicional Processó de l'Encontre, que recrea el retrobament de la verge Maria amb Jesús ressucitat i que té lloc, com és costum a Vilafranca, ben eming de la Plaça Major.

En aquesta processó, els Quintos i quintes de l'any en curs - els que compleixen els 21 anys - assumeixen un protagonisme especial. Per una banda, perquè són els portadors de les imatges en la processó de l'Encontre - els joves porten la imatge de Jesús i les joves la imatge de Maria - i, per altra banda, perquè amb els seus glosats de cantar panades fan la volta pel poble de ben matí i "guàrdia" a la sortida del temple parroquial per intentar espipellar algun dobler.

Per altra banda, i apart dels actes religiosos, també hi hagut diferents actes culturals com l'exposició a l'espai Sa Nostra de l'artista local Guillem Portell - exposició que resta oberta fins el 4 de maig - i el taller de crespells organitzat per l'Associació Petitons de la Vila a l'Escoleta Municipal Cucarells.

I ara, per endavant, la Setmana del Llibre i el Mercat del Llibre del diumenge 27.

_______________________

En la imatge del costat, processó de l'Encontre del Diumenge de Pasqua, de camí de tornada cap a l'Església.


 
     

NOTÍCIES

 

   
 

CAMPANYA D'EDUCACIÓ VIÀRIA A VILAFRANCA

Abans de les vacances escolars de Pasqua han tengut lloc diverses sessions pràctiques sobre educació viària adreçades a l'alumnat dels diferents cicles de primària i infantil del CEIP Es Cremat.

Les sessions s'han realitzar el marc d'un programa d'educació viària promogut per la Conselleria d'Interior i que ha comptat amb la participació el departament de Policia Local i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Vilafranca.

En total, prop més de 200 alumnes s'han beneficiat d'aquest programa, que s'ha centrat en aspectes didàctics que ajuden a què els nins i nines coneguin i es familiaritzin amb la majoria d'elements relacionats amb la seguretat i amb la circulació dins la via pública. Les sessionshan tengut un notable aspecte pràctic, en el sentit que els alumnes n'han estat els autèntics protagonistes. Tots ells han participat activament en el recorregut d'un circuit amb bicicleta sota les indicacions de policies i alumnes de sisè -que han actuat com a monitors- en una recreació d'un circuit urbà dissenyat especialment per a l'ocasió, amb carrers, rodones, semàfors, pas de vianants, etc... , on uns han actuat com a vianants i d'altres, com a usuaris de la via - és a dir, com a conductors, en aquest cas, de bicicletes.

Catalina Galmés Rosselló, , en qualitat de regidora d'educació ha estat present a la darrera de les sessions, juntament amb el policia tutor del cos de policia local de Vilafranca, Miquel Vicens, i el cap de la Policia Local, Llorenç Bosch. Tots han valorat la importància d'aquestes sessions en la formació d'aquests nins i nines com a presents i futurs usuaris de la via pública.

 
     

 

ESPORTS

 

 

   
 

EL C.PLA I LLEVANT CTT DE VILAFRANCA ASCENDEIX A LA CATEGORIA DE SEGONA NACIONAL

L'equip del Pla i Llevant CTT "A" de Vilafranca va fer-se amb un dels dos llocs que donen l'ascens directe a Segona Nacional a manca de dues jornades per acabar la lliga regular de la categoria Superbalear .

El punt definitiu s'aconseguí la passada jornada en front al Palma CTT gràcies a l'empat a 3 partits corresponents a les victòries aconeguides per Martí Gomila, Nadal Gomila i Jaume Barceló, en una intensa jornada no absenta de tensió i nervis per tot allò que significava pel club poder aconseguir un dels objectius de la temporada, que no era altre que el de l'ascens de categoria.

Amb aquest ascens, Vilafranca es consolida en el mapa del tennis taula balear, en aquest cas, representat, a partir de la temporada vinent, en la categoria de Segonal Nacional, sense oblidar la presència en competició oficial dels dos equips de categoria Autonòmica, A i B, que aglutinen el planter de jugadors i jugadores joves que pugen amb força i amb ganes de seguir el camí dels més grans.

Enhorabona !

FOTO : Sportbalear.

 
     

NOTÍCIES

 

   
 

SIGNAT EL CONVENI DE COL-LABORACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓ DEIXALLES I L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA.

El dimecres 26 de març va tenir lloc la signatura d'un conveni de col-laboració entre la Fundació Deixalles, representada per la seva directora i gerent, Francisca Martí, i l'Ajuntament de Vilafranca, representat pel batle, Montserrat Rosselló.

Aquest conveni estableix la col-laboració en matèria de recollida selectiva de roba usada en el municipi i permetrà que els vilafranquers i vilafranqueres puguin desfer-se amb facilitat d'aquella roba que, estant en relatiu bon estat, ja no s'utilitza, per així poder destinar-la a Fundació perquè pugui seguir duent a terme els seus projectes de reinserció social i laboral i de millora medioambiental.

En aquest punt cal resaltar que la Fundació posarà a disposició de l'Ajuntament tres contenidors amb aquesta finalitat a diferents indrets del poble i se'n farà càrrec de la seva recollida i reposició.Ara per ara, els contenidors se situaran al Parc Verd, a la Plaça de Sant Joan i en el Parc Josep Mª Llompart.

Amb aquesta col-laboració, l'Ajuntament posa de relleu el reconeixement per la tasca que desenvolupa la Fundació Deixalles a Mallorca i que, entre altres coses, facilita, amb accions d'aquestes, la reutilització de material - en aquest cas, roba - amb la finalitat de contribuir a la sostenibilitat mediambiental i a la reinserció de persones amb diferents problemàtiques.

 
     

 

AVÍS

 

   
 

EXÀMENS OFICIALS DE NIVELLS DE CATALÀ

CONVOCATÒRIA DE MES DE MAIG

Consultau-ne calendari amb la informació clicant aquí.

 
     

 

NOTÍCIA

 

SEGURETAT CIUTADANA

 

   
 

CONSTITUÏDA LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT DE VILAFRANCA

El dijous 6 de març va tenir lloc a l'Ajuntament de Vilafranca la constitució de la junta local de seguretat, integrada, en el seu òrgan constitutiu i representatiu, per representants de l'administració local, de l'Administració General de l'Estat i de l'Administració autonòmica. La Junta local estarà presidida pel batle del municipi, Montserrat Rosselló, en concurrència amb la delegada del Govern i la secretaria serà rotatòria, de manera anual alternada, per funcionaris de l'Ajuntament o de la pròpia Delegació del Govern.
Com a representants de la nova Junta, en condició de vocals, hi figuren el Sr. Jorge Miguel Safont, tinent adjunt de la companyia de la Guardia Civil de Manacor, el Sr. Jesús Valdés, assessor de la Delegació de Govern i la Sra Núria Riera, Consellera d'Administracions Públiques. Així mateix, i en representació de l'Ajuntament, també hi consten, apart del batle, el Sr. Sebastià Mesquida, regidor de seguretat ciutadana i el Sr. Llorenç Bosch, coordinador de la policia local de Vilafranca.
La Junta Local de Seguretat es constitueix com a un òrgan colegiat per facilitar la coordinació i la cooperació, dins l'àmbit territorial municipal, de manera que es puguin establir formes i procediments entre els diferents cossos de seguretat que operen en el municipi.
Aquest òrgan pretén ser ser operatiu i facilitar, d'aquesta manera, que es puguin dur a termes accions que inclouen, entre altres, l'anàlisi i la valoració de la seguretat ciutadana, l'elaboració de plans de seguretat específics conjunts, la proposta de prioritats d'intervenció i d'acció de campanyes de prevenció relacionades amb la seguretat ciutadana i la seguretat vial, la planificació i elaboració de plans conjunts davant esdevinements o circumstàncies especials - emergències, esdeveniments puntuals - , l'activació de procediments que garanteixin l'intercanvi d'informació rellevant per a la seguretat ciutadana entre els diferents cossos de seguretat que integren la Junta Local, etc...
Aquesta junta local de seguretat de Vilafranca suposa fer una passa més cap a la futura creació de la nova unitat de policia associada, integrada per les policies locals de Vilafranca, Montuïri i Porreres.

A l'acte de constitució també hi foren presents, a més dels representants de les diferents administracions ja esmentats - vegeu-ne text anterior- , el Sr. Pedro Rodado Rubio, sergent comandant de la Guàrdia Civil de Vilafranca i la Sra. Magdalena Ferrer, funcionària de l'Ajuntament de Vilafranca, que va exercir-ne les funcions de secretaria.

 
     

AVÍS

PUNT VERD

   
 

CAMPANYA DE FOMENT DE RECICLATGE I CONSCIENCIACIÓ MEDIAMBIENTAL

Amb l'objectiu de fomentar el reciclatge i una major conscienciació mediambiental, des del 3 de març fins el 11 de març, l'Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, duen a terme una campanya de foment del reciclatge al Punt Verd.
Cada dia hi haurà un educador ambiental al punt verd amb l'objectiu de veure de primera mà l'operativa del punt verd i el seu funcionament.
També s'informa que, a partir del mes de març, l'horari nou del Punt Verd serà de dilluns a diumenge de 7 a 20 h.

Clicant aquí accedireu al document informatiu de com reciclar correctament.

Clicant aquí accedireu a l'horari de recollida de reciclatge porta a porta.

 
     

SA RUA I SA RUETA 2014

 

   
 

BAUXA I ALEGRIA A SA RUA I RUETA 2014

La RUA de Vilafranca del dissabte 1 de març va comptar, una vegada més, amb un gran èxit de participació. Molts de vilafranquers i vilafranqueres varen sortir al carrer tot i la presència d'un fort vent i amenaça constant de pluja Al final, ningú va tenir peresa i varen ser moltes les carrosses i comparses que desfilaren pels carrers cèntrics del poble.

Els nombrosos grups participants varen posar la nota de color, disbauxa, d'humor i alegria, amb retocs originals i amb algunes referències a l'actualitat . Hi havia per triar : mexicans, astronautes i marcians, l'avió amb la tripulació de Ryanehh, l'Oktober fest vilafranquera, un harem, paraigües psicodèlics i amb patinets, animadores i jugadores de bàsquet, pirates, etc... i tot un llarg etcètera de disfresses clàssiques, d'aquelles que mai passen de moda - personatges de ficció, personatges de còmic, futbolistes, metges, etc...

El final de festa va tenir lloc a la Plaça Tomeu Penya amb animació musical i infantil i amb un refresc en què es varen poder asseborir les ensaïmades amb tallades com mana el costum culinari d'aquests darrers dies abans de l'inici de la Quaresma.

El dijous 27 de febrer, el dijous llarder, ja havia estat el torn de les ruetes escolars. En el cas de l'Escoleta Municipal Cucarells, nins i nines, educadores, mares i pares, varen lluir unes disfresses d'indis realitzades per ells mateixos, en un recorregut per diferents carres del poble al ritme de la Vilatukada. Al final, també va haver-hi final de festa i refresc.

Clicant aquí podeu accedir-ne a un breu recull fotogràfic.

 
     

FESTES DE SANT ANTONI 2014

   
 

VILAFRANCA CELEBRA SANT ANTONI AMB FOGUERONS, NOU DIMONI I BENEÏDES

Un any més, Sant Antoni tornà a ser motiu de festa per molts de vilafranquers i vilafranqueres. Les festes s'encetaren el dissabte 11 de gener amb el ja tradicional fogueró dels Quintos, amb torrada, gloses i ximbobada. El dijous 16, nit de la revetlla, l'encesa del fogueró de la Plaça Major, reprès de nou per l'Ajuntament i, en especial, la presentació del nou Dimoni de Sant Antoni de Vilafranca, acapararen el protagonisme de la nit. Aquest nou Dimoni és obra de l'artista carrioner Jaume Blai. No hi faltà la torrada oberta per a tothom, amb els productes propis càrnics típics d'aquesta festa, vi i herbes, amb la presència de molta gent que va desafiar les inclemències meteorològiques del vespre. Així mateix, altres foguerons a altres indrets del poble també compartiren espai la nit de la revetlla.
I el divendres 17 de gener, dia de Sant Antoni, tradicionals beneïdes.
Un altre any, varen ser molts els que sortiren al carrer per participar-hi. Com és costum, la benedicció dels animals va tenir lloc davant la Capella de Ca Ses Monges. Hi participaren carrosses, carros, molts de cavalls, carruatges i diverses comparses, evocant estampes de la vida del sant i de foravila, i amb una forta presència de dimonis i dimonions. El nou Dimoni de Sant Antoni de Vilafranca també tornar a fer acte de presència i hi va posar notes d'humor i bauxa.
A més, tota una llarga cua de gent hi acudí a beneir els seus animals, entre els quals els cans, una vegada més, en foren els més nombrosos. L'Ajuntament de Vilafranca, de mans del batle Montserrat Rosselló i altres regidors del consistori vilafranquer, varen lliurar un senalló amb diferents obsequis per als participants.
La festa acabà el tradicional refresc per a tothom del dia de Sant Antoni, amb la felicitació per a tots i amb desitjos de retrobar-se el mateix dia l'any que vé.

El nou Dimoni de Sant Antoni, flanquejat pel batle Montserrat Rosselló i pel creador de la careta, l'artista carrioner Jaume Blai.

 
     

FESTES DE NADAL, CAP D'ANY I REIS

 

   
 

FESTES DE NADAL, CAP D'ANY I REIS

Com diu el refrany, festes passades, coques menjades. Així és. Amb concerts de nadales del CP Es Cremat i de l'Escola de Música, la Sibil-la en les matines de la Nit de Nadal - interpretada per Marina Domínguez - i les campanades de Cap d'Any a l'Església amb cava, música i raïm per a tothom, els vilafranqueres i vilafranqueres passaren les Festes de Nadal a l'espera de què la Cavalcada dels Reis d'Orient en posàs el punt i final. També va haver-hi festa a la carpa municipal organitzada pels quintos/es del 93 i oferta teatral per adults en el Teatre Municipal, amb la revisió d'un clàssic d'aquestes dates, Herodes Rei, amb notable èxit de públic.

També l'Escoleta Municipal Cucarells va realitzar la seva festa de Nadal, amb nadales i sorpreses per a tothom.

Pel que fa als Reis, Com cada any, Ses Majestats d'Orient arribaren puntuals a la seva cita amb les nines i nins de Vilafranca, carregats de presents i amb molta d'il-lusió per regalar. La Cavalcada Reial estava formada per diverses carrosses, el missatger reial ,els tres patges i tot un seguici reial d'ajudants amb cavalls i carruatges. Els nins i nines esperaren amb paciència l'arribada dels Reis, que, deprés d'adorar el Nin Jesús, procediren a repartir-los els regals.

Salut i feliç any 2014 !

 
     

FESTES DE SANTA BÀRBARA 2013

 

   
 

FESTES DE SANTA BÀRBARA 2013

Passaren les Festes de Santa Bàrbara amb un notable èxit de participació a quasi bé totes les activitats programades del 29 de novembre al 15 de desembre. L'acte inaugural de les Festes d'enguany fou el concert de la Banda Infantil i Juvenil de l'Escola de Música Municipal d'Artà.

Activitats culturals, lúdiques i esportives i altres de caràcter més tradicional i propi d'aquestes dates i que any rere any mantenen el caliu de la festa -com ara la camillada del dia 7 de desembre- conformaren un programa complet d' activitats al voltant del dia central d'aquestes Festes, el 4 de desembre, Dia de Santa Bàrbara, com és la ja tradicional visita dels xeremiers a les cases d'aquelles que celebraven l'onomàstica de la patrona del poble, així com la Tronada realitzada per la Vilatukada, l'elaboració dels bunyols per part de nombroses voluntàries, la Missa amb el ball de l'oferta d'Aires Vilafranquins, el ball dels Cavallets i la bunyolada regada amb mistela a la Plaça Major.


En resum, les Festes de Santa Bàrbara varen fer que Vilafranca fos un escenari continu d'intensa activitat cultural i participativa.

Conferències de temàtiques diverses, concerts diversos, espectacle infantil amb titelles, tallers, activitats esportives, exposicions i l'edició número set del Certamen de Cançó , completaren el programa. En aquest punt cal dir que les guanyadors d'aquesta setena edició del Certamen varen ser el grup Islanders.


CLICANT AQUÍ accedireu a un breu recull fotogràfic de les Festes de Santa Bàrbara d'enguany.

Per Santa Bàrbara, bunyols amb mistela.

 
     

 

SERVEIS SOCIALS

 

   
 

PROGRAMA DE MEMÒRIA I HABILITATS SOCIALS ADREÇAT ALS MAJORS DE 60 ANYS

Organitzat pels Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla amb col-laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Departament de Benestar Social del Consell de Mallorca.

Cada dimarts, de les 9:15 a les 10:15 h a la Rectoria Vella.

SESSIONS JA EN DECURS.

Més informació als Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca (dimarts demati) o al telèfon 871 98 61 42

 
     

 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

 

   
 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

CURS JA INICIAT.


Més informació :
De dilluns a divendres de 8:00h a 14:30h i dimarts de 16:00 a 18:30h (1r pis), als serveis administratius de FITA 2020, situats a l'Ajuntament de Vilafranca, Plaça Major, 1, telèfon 971 83 21 07 (ext. 3)

 
     

MEDI AMBIENT

 

   
 

TARGETA D'ACCÉS AL PUNT VERD DE VILAFRANCA

Ja està actiu l'accés automàtic i personalitzat amb targeta al PUNT VERD DE VILAFRANCA. Cal que demaneu la targeta a l'Ajuntament de Vilafranca presentant personalment a les oficines municipals la sol-licitud emplenada i signada.

Més informació al 971832107.

Full de sol-licitud (format pdf per imprimir i emplanau-lo).

 
     

 

PATRIMONI

 

   
 

CATÀLEG DIGITAL DEL PATRIMONI DE VILAFRANCA

Aquest enllaç és del Catàleg d'Edificis i Elements Arquitectònics aprovat inicialment en el plenari de dia 8 d'Abril de 2008. El període d'el·legacions i consultes serà d'un mes, comptador des del dia de la seva poblicació al BOIB.

Si voleu més informació, vos podeu adreçar a les oficines muncipals, telèfon 971 832107.

 
     

METEOVILAFRANCA

   
 

EL TEMPS A VILAFRANCA

Ja podeu consultar diverses dades meteorològiques de Vilafranca referents a temperatura, pluja, humitat, força del vent, entre altres, amb actualitzacions cada quinze minuts. Podeu accedir-hi a través de l'enllaç a la part dreta de la capçalera o clicant al títol de la notícia.

 
     

CULTURA

   
 

ITINERARI CULTURAL PER VILAFRANCA

Des d'aquí podeu accedir a un itinerari cultural per Vilafranca, realitzat per l'historiador i tècnic en Patrimoni, el Sr. Gaspar Valero.