Ajuntament de Vilafranca de Bonany. Plaça Major, 1. 07250-Vilafranca de Bonany. - MALLORCA - Illes Balears. - Tfon: 971832107. - Fax: 971832108 Actualització: DESEMBRE 2014

PERFIL DEL CONTRACTANT

ORDENANCES

Reciclatge porta a porta

Meteovilafranca

Recull de premsa

AVÍS

   
 

HORARIS D'ATENCIÓ AL PÚBLIC

OFICINES MUNICIPALS : Els Dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 08:00 a 15:00 h. Els dimarts, de manera ininterrompuda, de 08:00 a 18:30 h.

TÈCNIC D'OBRES : cada dimarts horabaixa. Cita prèvia al telèfon 971 832107 (ext.1).

BIBLIOTECA MUNICIPAL . Horari : de dilluns a divendres, de 16 a 20 h i dissabtes, de 10 a 13 h. Tel. 971 56 08 04

POLICIA LOCAL Tel urgències : 676 058 632

 
     

AVÍS

   
 

CONVOCATÒRIA DE PLE ORDINARI

Dimarts 16 de desembre a les 20:00 h de l'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

AQUÍ podeu accedir-ne a l'ORDRE DEL DIA.

 
     

AGENDA

NADAL, CAP D'ANY I REIS

   
 

ACTIVITATS NADAL, CAP D'ANY I REIS.

DEL 17 DE DESEMBRE AL 6 DE GENER DE 2015

Un programa amb activitats lúdiques, culturals, socials, infantils, teatrals, musicals,... per aquestes Festes.

Accediu al PROGRAMA ( FORMAT PDF) CLICANT AQUÍ.

Molts d'anys i feliç any nou!!

 
     

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

   
 

TEATRE MUNICIPAL

DIUMENGE 21 DE DESEMBRE A LES 19:00 H

Produccions de Ferro presenta HERODES REI.

TAQUILLA : 16 / Grups a partir de 10 persones : 14 € / Grups a partir de 25 persones : 12 €.

Taquilla oberta a les 17:30 h. Entrades anticipades a Ajuntament de Vilafranca o a www.deferro.org. Tel. reserves : 971 83 20 72

 
     

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

   
 

TEATRE MUNICIPAL

DIUMENGE 28 DE DESEMBRE A LES 17:30 H

UN NADAL DE PALLASSOS, de Mallorcaclown.

Entrada : 3 € / Tel. reserves : 971 83 20 72

Amb l'entrada, s'hi inclou, després de l'espectacle, UNA TASSA DE XOCOLATA I UN TROS DE COCA DE QUARTO

 
     

AGENDA

TEATRE MUNICIPAL

   
 

TEATRE MUNICIPAL

DIUMENGE 4 DE GENER, A LES 18:00 H, TEATRE FAMILIAR I INFANTIL

Òrbita produccions presenta

ELS DESORIENTATS REIS D'ORIENT

Entrada : De 2 a 12 anys : 6 € / Adults : 8 € / Tel. reserves : 971 83 20 72 / Taquilla oberta 1 hora abans.

 
     

AVÍS

RECURSOS HUMANS

   
 

 

 

BORSA D'ASPIRANTS PER PROVEIR, COM A FUNCIONARIS INTERINS, UNA PLAÇA VACANT DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DE BONANY

LLISTAT PROVISIONAL D'ADMESOS I EXCLOSOS

Bases publicades al BOIB núm 156 de 13 de novembre de 2014.

AQUÍ accediu a les BASES ( CATALÀ) o ( CASTELLANO)

 
     

AVÍS

   
 

CAMPANYA SOLIDÀRIA NADAL 2014 DE RECOLLIDA D'ALIMENTS I PRODUCTES D'HIGIENE per l'acció de repartiment entre les famílies necessitades del municipi.

Promoguda pels Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla i de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca, fins l'11 de gener de 2015.

Dipositau-los als establiments de venda de comestibles de Vilafranca adherits a la campanya.

 
     

AVÍS

   
 

AVÍS. CAMPANYA DE MATANCES I TRIQUINOSI.

De l'1 de novembre de 2014 al 28 de febrer de 2015. Podeu obtenir més informació i les bosses per recollir per a mostres a l'Ajuntament.

Informau-vo-en CLICANT AQUÍ.

 
     

NOTÍCIES

   
 

PRIMERA SESSIÓ CONSTITUENT DEL SERVEI ASSOCIAT DE POLICIA LOCAL ENTRE ELS MUNICIPIS DE PORRERES, MONTUÏRI I VILAFRANCA.

El dimarts 2 de desembre es va dur a terme, a la sala de plenaris de l'Ajuntament de Vilafranca, la primera sessió constituent del Servei Associat de Polica Local entre els municipis de Porreres, Montuïri i Vilafranca.

En aquesta sessió es va constituir l'òrgan de gestió del Servei, especificament de la comissió mixta, i el nomenament dels seus membres, amb els càrrecs de presidenta, vicepresidents, vocalies i secretari. En aquest punt es va acordar que la presidència tengui caràcter rotatiu d'una durada d'un any natural. En aquest cas, es va aprovar que, d'inici, la batlessa de Porreres, la Sra Francisca Móra, n'assumirà la presidència per ser la representant del municipi amb més població, i que, en el 2016 i 2017, la presidència serà pels representants municipals de Vilafranca i Montuïri respectivament.

També es va constituir l'òrgan de gestió del Servei pel que fa a la coordinació tècnica policial amb nomenament dels seus membres, format per un coordinacor tècnic policial, que recaurà en el cap de la Policia Local de Vilafranca, el Sr. Llorenç Bosch, per ser l'agent amb més rang de tots els dels cossos policials dels tres municipis. També hi haurà un primer i segon suplent coordinador tècnic policial.

En la mateixa sessió es va aprovar el funcionament intern del Servei que tendrà, entre altres finalitats, poder dur a terme accions conjuntes de prevenció i actuació que reverteixen en la millora de la seguretat ciutadana i la seguretat vial, la planificació i elaboració de plans conjunts davant esdevinements o circumstàncies especials - emergències, esdeveniments puntuals - , intentant donar cobertura policial durant gran part del dia i durant pràcticament tots els dies de l'any en els tres municipis.

 

 

 
     

AVÍS

TRIBUTS

   
 

PERÍODE VOLUNTARI DE PAGAMENT DE TRIBUTS 2014

TANCAT EL TERMINI VOLUNTARI DE PAGAMENT.

IMPOSTS SOBRE BÉNS IMMOBLES URBANS I RÚSTICS, ACTIVITATS ECONÒMIQUES, VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA, TAXES I PREUS PÚBLICS ( GUALS, TRACTAMENT DE RESIDUS).

Si NO teniu l'AVÍS DE PAGAMENT (REBUT), podeu obtenir-lo a l'Ajuntament de Vilafranca , o bé a qualsevol de les oficines de l'ATIB.

Si ja teniu l'AVÍS DE PAGAMENT ( REBUT) , podeu adreçar-vos directament a qualsevol oficina de les entitats bancàries col-laboradores o efectuar el pagament a través d'Internet a la pàgina de l'ATIB ( www.atib.es).

 
     

 

AVÍS

 

   
 

CALENDARI DE PROVES OFICIALS DE NIVELLS DE CATALÀ

Consultau-ne calendari clicant aquí.

 
     

NOTÍCIES

   
 

VISITA DE LA PRESIDENTA DEL CONSELL DE MALLORCA A VILAFRANCA

El dilluns 3 de novembre, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, va visitar Vilafranca en el marc de les visites que realitza la presidenta de la institució insular als diferents municipis de Mallorca.

La presidenta va estar acompanyada pel Conseller de Cooperació Local, Bernadí Coll i per altres representants del Consell. El batle, Montserrat Rosselló, i altres regidors de l'equip de govern varen rebre la presidenta, amb la que varen poder mantenir una conversa sobre temes que afecten a Vilafranca, i en la que la presidenta va prendre nota de les propostes i peticions del batle i dels regidors, a més de donar a conèixer totes les inversions i actuacions que el Consell de Mallorca manté a Vilafranca en matèria de serveis socials, cultura i obres, entre altres. Així mateix, la presidenta va rebre diferents representants d'associacions i entitats de Vilafranca per poder agafar el pols de la realitat i de la situació del teixit associatiu del municipi.

Per acabar, la presidenta va visitar les obres d'obertura del carrer de Sant Sebastià, encara en fase d'execució, atès que aquesta és una de les obres que el Consell financia enguany en el municipi amb 177.643 € i que han servit per la compra d'un inmboble, la seva demolició i l'habilitació d'aquest tram com a carrer. Tot plegat, i com va destacar el batle, aquesta obra servirà per oxigenar la circulació rodada en la part sud del casc urbà, connectant la zona de serveis del poliesportiu, parc i cementiri d'una manera directa amb el centre de la població, donant resposta a una reivindicació històrica del poble. En aquest sentit, va agrair l'aportació econòmica del Consell, sense la qual aquesta actuació no hagués estat possible.

 
     

 

SERVEIS SOCIALS

 

   
 

PROGRAMA DE MEMÒRIA I HABILITATS SOCIALS ADREÇAT ALS MAJORS DE 60 ANYS

Organitzat pels Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla amb col-laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Departament de Benestar Social del Consell de Mallorca.

Cada dijous , de les 9:15 a les 10:15 h a la Rectoria Vella.

CURS JA INICIAT. Més informació als Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca (dimarts demati) o al telèfon 871 98 61 42

 
     

AVÍS

   
 

RECOLLIDA PORTA A PORTA

AVÍS : A partir del 5 d'octubre, l'horari del servei de recollida de porta a porta començarà a les 21:30 en lloc de les 22:00 h.

 

 
     

CEPA MANCOMUNITAT DES PLA

   
 

Centre d'Educació de Persones Adultes

GOVERN DE LES ILLES BALEARS - Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats

CEPA MANCOMUNITAT DES PLA ( curs 2014-2015). Ensenyaments reglats.

c/ Escorxador, 2, Vilafranca, tel. 971832144 / www.cepamancomunitatdespla.org

Cooperativa de serveis de formació. Ensenyament no reglat, cursos de formació no reglada, tallers d'oci, temps lliure i altres. Tel. 971 56 12 12 / serveisdeformacio@gmail.com

 
     

 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

 

   
 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA. CURS 2014-15.

TANCAT EL TERMINI D'INSCRIPCIÓ. CURS JA INICIAT.

Per qualsevol consulta, adreçau-vos als serveis administratius de FITA 2020, situats a l'Ajuntament de Vilafranca, Plaça Major, 1, telèfon 971 83 21 07 (ext. 3), de dilluns a divendres, de 08:30 a 14:30 h.

 
     

AVÍS

 

   
 

ADQUISICIÓ I RENOVACIÓ DE LA TARGETA INTERMODAL DEL CONSORCI DE TRASPORTS (BUS I TREN), A PARTIR D'ARA, A L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

A partir d'ara, ja us podreu dirigir directament a l'Ajuntament de Vilafranca per poder adquirir o renovar de manera gratuïta la targeta intermodal del Consorci de Transports (bus i tren).

A Vilafranca, la TARGETA INTERMODAL té vigència per a l'ús de les línees regulars de bus 411, 412, 414, 415 i 421 que connecten Vilafranca amb Palma, Manacor i altres municipis, a més de poder ser utilitzada amb combinació amb altres mitjans de transport públic, com el tren.

Cal recordar que la targeta és personal i intransfarible i podrà fer-se amb les modalitats de : Targeta de tercera edat i pensionistes, targeta de família nombrosa, targeta jove, que permenten fins un 50% de descompte sobre el preu del bitllet senzill, o la targeta genèrica per a usuaris de la Xarxa del Consorci de Transposrts (bus i Tren ) de les Illes Balears.

 
     

 

AVÍS

 

   
 

EXÀMENS OFICIALS DE NIVELLS DE CATALÀ

CONVOCATÒRIA DE MES DE MAIG

Consultau-ne calendari amb la informació clicant aquí.

 
     

 

NOTÍCIA

 

SEGURETAT CIUTADANA

 

   
 

CONSTITUÏDA LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT DE VILAFRANCA

El dijous 6 de març va tenir lloc a l'Ajuntament de Vilafranca la constitució de la junta local de seguretat, integrada, en el seu òrgan constitutiu i representatiu, per representants de l'administració local, de l'Administració General de l'Estat i de l'Administració autonòmica. La Junta local estarà presidida pel batle del municipi, Montserrat Rosselló, en concurrència amb la delegada del Govern i la secretaria serà rotatòria, de manera anual alternada, per funcionaris de l'Ajuntament o de la pròpia Delegació del Govern.
Com a representants de la nova Junta, en condició de vocals, hi figuren el Sr. Jorge Miguel Safont, tinent adjunt de la companyia de la Guardia Civil de Manacor, el Sr. Jesús Valdés, assessor de la Delegació de Govern i la Sra Núria Riera, Consellera d'Administracions Públiques. Així mateix, i en representació de l'Ajuntament, també hi consten, apart del batle, el Sr. Sebastià Mesquida, regidor de seguretat ciutadana i el Sr. Llorenç Bosch, coordinador de la policia local de Vilafranca.
La Junta Local de Seguretat es constitueix com a un òrgan colegiat per facilitar la coordinació i la cooperació, dins l'àmbit territorial municipal, de manera que es puguin establir formes i procediments entre els diferents cossos de seguretat que operen en el municipi.
Aquest òrgan pretén ser operatiu i facilitar, d'aquesta manera, que es puguin dur a termes accions que inclouen, entre altres, l'anàlisi i la valoració de la seguretat ciutadana, l'elaboració de plans de seguretat específics conjunts, la proposta de prioritats d'intervenció i d'acció de campanyes de prevenció relacionades amb la seguretat ciutadana i la seguretat vial, la planificació i elaboració de plans conjunts davant esdevinements o circumstàncies especials - emergències, esdeveniments puntuals - , l'activació de procediments que garanteixin l'intercanvi d'informació rellevant per a la seguretat ciutadana entre els diferents cossos de seguretat que integren la Junta Local, etc...
Aquesta junta local de seguretat de Vilafranca suposa fer una passa més cap a la futura creació de la nova unitat de policia associada, integrada per les policies locals de Vilafranca, Montuïri i Porreres.

A l'acte de constitució també hi foren presents, a més dels representants de les diferents administracions ja esmentats - vegeu-ne text anterior- , el Sr. Pedro Rodado Rubio, sergent comandant de la Guàrdia Civil de Vilafranca i la Sra. Magdalena Ferrer, funcionària de l'Ajuntament de Vilafranca, que va exercir-ne les funcions de secretaria.

 
     

AVÍS

PUNT VERD

   
 

RECICLATGE I CONSCIENCIACIÓ MEDIAMBIENTAL

HORARI del Punt Verd : de dilluns a diumenge de 7 a 20 h.

Clicant aquí accedireu al document informatiu de com reciclar correctament.

Clicant aquí accedireu a l'horari de recollida de reciclatge porta a porta.

 
     

 

SERVEIS SOCIALS

 

   
 

PROGRAMA DE MEMÒRIA I HABILITATS SOCIALS ADREÇAT ALS MAJORS DE 60 ANYS

Organitzat pels Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla amb col-laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials del Departament de Benestar Social del Consell de Mallorca.

Cada dimarts, de les 9:15 a les 10:15 h a la Rectoria Vella.

SESSIONS JA EN DECURS.

Més informació als Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca (dimarts demati) o al telèfon 871 98 61 42

 
     

 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

 

   
 

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA

CURS JA INICIAT.


Més informació :
De dilluns a divendres de 8:00h a 14:30h i dimarts de 16:00 a 18:30h (1r pis), als serveis administratius de FITA 2020, situats a l'Ajuntament de Vilafranca, Plaça Major, 1, telèfon 971 83 21 07 (ext. 3)

 
     

MEDI AMBIENT

 

   
 

TARGETA D'ACCÉS AL PUNT VERD DE VILAFRANCA

Ja està actiu l'accés automàtic i personalitzat amb targeta al PUNT VERD DE VILAFRANCA. Cal que demaneu la targeta a l'Ajuntament de Vilafranca presentant personalment a les oficines municipals la sol-licitud emplenada i signada.

Més informació al 971832107.

Full de sol-licitud (format pdf per imprimir i emplanau-lo).

 
     

 

PATRIMONI

 

   
 

CATÀLEG DIGITAL DEL PATRIMONI DE VILAFRANCA

Aquest enllaç és del Catàleg d'Edificis i Elements Arquitectònics aprovat inicialment en el plenari de dia 8 d'Abril de 2008. El període d'el·legacions i consultes serà d'un mes, comptador des del dia de la seva poblicació al BOIB.

Si voleu més informació, vos podeu adreçar a les oficines muncipals, telèfon 971 832107.

 
     

METEOVILAFRANCA

   
 

EL TEMPS A VILAFRANCA

Ja podeu consultar diverses dades meteorològiques de Vilafranca referents a temperatura, pluja, humitat, força del vent, entre altres, amb actualitzacions cada quinze minuts. Podeu accedir-hi a través de l'enllaç a la part dreta de la capçalera o clicant al títol de la notícia.

 
     

CULTURA

   
 

ITINERARI CULTURAL PER VILAFRANCA

Des d'aquí podeu accedir a un itinerari cultural per Vilafranca, realitzat per l'historiador i tècnic en Patrimoni, el Sr. Gaspar Valero.